Hypatia
Hypatia handler om kønsinklusion i naturvidenskaben. Både i Danmark og i resten af Europa er der stadig store forskelle i de uddannelser, som piger og drenge vælger.
Hypatia handler om kønsinklusion i naturvidenskaben. Både i Danmark og i resten af Europa er der stadig store forskelle i de uddannelser, som piger og drenge vælger.
Hypatia har som mål at nedbryde kønsfordomme og -barrierer, så de naturvidenskabelige fag bliver attraktive for alle. Projektet er særligt målrettet det såkaldte STEM-område (Science, Technology, Engineering and Mathematics).
Hypatia er et samarbejde mellem europæiske institutioner inden for naturfagsundervisning og -formidling. I Hypatia vil institutionerne samarbejde om at udvikle og dele nye initiativer inden for kønsinklusion. I projektet er det også et mål, at udvalgte initiativer integreres i institutionernes aktiviteter og udstillinger.
Experimentarium er en af de deltagende institutioner. Derudover deltager Institut for Naturfagenes Didaktik ved Københavns Universitet, en række europæiske science centre og museer, skoler, forskningsinstitutioner og virksomheder.
Hypatias målgruppe er primært 13-18-årige piger (og drenge).
Målgruppen er valgt, da det især er på dette alderstrin, at unge skal vælge deres vej videre i uddannelsessystemet og dermed den retning deres fremtidige karriere vil følge. Med Hypatia er det et ønske, at de involverede institutioner skal bidrage til at skabe større forståelse blandt især teenagepiger for de mange forskellige job- og karrieremuligheder, der er inden for STEM-området.
Der er to hovedformål med projektet:
Der er to hovedaktiviteter, som projektet skal udvikle og gennemføre:
De enkelte moduler i værktøjskassen vil undervejs løbende blive afprøvet og tilpasset. De enkelte modulers aktiviteter kan i øvrigt både være helt nye initiativer eller tidligere udviklede materialer – eksempelvis fra TWIST eller Science: It’s a girl’s thing!
Udover hovedaktiviteterne har Hypatia en række andre aktiviteter, der støtter op og supplerer hovedaktiviteterne:
Projektet er opbygget omkring seks såkaldte arbejdspakker (workpackages – WP). Experimentarium har hovedansvaret for en af disse arbejdspakker:
WP1 – Management
WP2 – Teoretisk ramme (KU har ansvaret for denne arbejdspakke)
WP3 – Koordinering mellem hubs og stakeholder-engagement
WP4 – Udvikling af toolkit
WP5 – Implementering af toolkit (Experimentarium har ansvaret for denne arbejdspakke)
WP6 – formidling om Hypatia
Ansvaret for implementering af værktøjskassen vil ske gennem en koordinerende rolle blandt de 14 deltagende lande. Med dette ansvar følger følgende opgaver:
Samarbejdspartnere fra Institut for Naturfagenes Didaktik på KU:
Marianne Achiam, IND (projektleder af INDs del)
Henriette Holmegaard, IND
Liste over deltagende organisationer:
Science Center NEMO, Holland
Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia, Italien
Bloomfield Science Museum Jerusalem, Israel
Ecsite, Belgien
Experimentarium, Danmark
Universcience, Frankrig
Københavns Universitet, Danmark
BureauQ, Holland
PPG, Holland
L’Oréal Foundation, Frankrig
Derudover er der en række andre organisationer fra i alt 14 lande, der har tilkendegivet en interesse i at samarbejde omkring projektet og dets resultater.
TIlmeld dig Experimentariums nyhedsbrev og få forunderlig videnskab og tips til sjove eksperimenter, I kan lave derhjemme.
Du modtager nu vores nyhedsbrev. Vi glæder os til at fortælle dig nyt inden længe.
Indtast din e-mail
Vælg en nyhedsbrevsliste
Prøv venligst igen
Den e-mail du indtastede ser ud til at have en fejl. Indtast venligst en korrekt e-mail adresse.
e-mail du indtastede er allerede på vores mailliste. Tjek din e-post en ekstra gang.
Vi skal bede dig acceptere betingelserne for at modtage vores nyhedsbrev.
Ja tak, jeg vil gerne modtage Experimentariums nyhedsbrev.
Jeg er over 18 år og accepterer hermed, at Experimentarium må kontakte mig med tilbud, information, konkurrencer og events via e-mail og sms og at Experimentarium må spørge mig, om jeg ønsker at opdatere mit samtykke. Læs hele samtykkeerklæringen her.