Klimavenlig mad: Hønsesalat med grønne og hvide asparges og urter
FORÅRSMAD: Her er en god og klimavenlig frokostret eller let aftensmad, som udnytter forårets lækre og velsmagende asparges, der går perfekt med kyllingerester fra i går.
Kamilla Seidlers Hønsesalat af kyllingerester, grønne og hvide asparges og urter. Foto: Søren Gammelmark.
Foråret byder på lækre og velsmagende asparges, og de er perfekte i kombination med kyllingerester fra i går. Her en god frokostret eller let aftensmad, hvor aspargesskrællerne og kyllingeresterne er prikken over i’et.
400 g hønsekød
4 hvide asparges
8 grønne asparges
1 bundt kørvel
30 g grov sennep
skal og saft fra 1 citron 150 g mayonnaise
2 æggeblommer
10 g dijonsennep
10 g æblecidereddike
salt og peber
2 dl aspargesolie (aspargesskræller lægges i rapsolie og trækker et par timer for at afgive smag til olien og forstærke aspargessmagen i retten)
rugbrød
Opskriften er taget fra ‘Klimakogebogen – 10 stjernekokkes bud på klimavenlig hverdagsmad’ af Anna Fenger.
Sådan får du klimaet på tallerkenen. Få råd til, hvordan du og familien kan spise mere klimavenligt, og hvordan I kan klimasikre jeres mad.
I Experimentariums udstilling Klimatopia – de rejsende fra fremtiden kan du tage plads ved det intelligente spisebord. Her får du klar klimabesked, når yndlingsretterne kommer på tallerkenerne. Kan I mon sammen finde frem til en klimavenlig menu, som I alle har lyst til at spise?
Udforsk dit eget klimaaftryk og find ud af, hvordan du kan gøre din hverdag mere klimavenlig i udstillingen og bliv klogere på klimavenlige kostråd her.
Skrevet af Kamilla Seidler 16. februar 2022